San Lorenzo 5 | Albasini & Berkhout Arquitectura y Diseño

Previous Next 1 of 3

San Lorenzo 5


> Otros | Others

Complete rehabilitation of an old building in Murcia.

The supporting structure of load-bearing walls has been maintained in order to preserve the interior space, keeping the distances between slabs of about 4.5 meters.

The homes of the first and second floors have been replaced by professional offices, while those in the third floor were completely renovated using the space below the new zinc roof to get two duplex dwellings with terrace.

The staircase and its handrail are kept from the original building, while in the center of the staircase a translucent glass box, lit internally, is placed to locate the elevator. It serves as the only lighting of this communications hub.

The street facade is cleaned of moldings, cornices and other motifs; its color is ligthen  to improve both the building presence and the atmosphere of this narrow street. Each facade section shows a different material depending on the use of the space behind: zinc in the houses on top, lime stucco on the main body of professional offices and stone on the basement facade.

Close
UA-34817196-1

Perdón, estás usando un navegador muy antiguo. Por favor, actualiza a Firefox o Chrome.

Sorry, you're using a veeeery old browser. Please update to Firefox or Chrome.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies